NIS2

Weg ermee!?

Een lezing over wat NIS2 voor jou als IT-professional betekent.

De “Network and Information Security 2 richtlijn” gaat vanaf oktober dit jaar in. Deze Europese wetgeving heeft als doel de cyberbeveiliging en weerbaarheid van belangrijke diensten in de EU-landen te versterken.

NIS2 brengt een aantal verplichtingen met zich mee. Zo krijg je te maken met een zorgplicht en meldplicht, en kom je onder direct toezicht van de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI). Dit betekent dat je binnen 24 uur een hack of ernstige verstoring moet melden bij zowel de toezichthouder als CSIRT.

Dit geldt voor specifieke sectoren én organisaties met meer dan 50 medewerkers of een jaaromzet en balans van meer dan € 10 miljoen. Maar ook bedrijven in de keten van deze organisaties vallen hieronder, dus ook jij kan hiermee te maken krijgen.

Jan Martijn zal je vertellen wat dit voor jou als ICT-professional betekent. Wat zijn de aandachtspunten? Waar moet je extra op letten? Maar vooral, hoe kun je deze richtlijn gebruiken om eindelijk tijd en budget van het management te krijgen voor de broodnodige beveiliging van je ICT-omgeving?

Introductie Jan Martijn Broekhof

Jan Martijn Broekhof is een ervaren ondernemer binnen de IT-sector met meer dan 25 jaar ervaring. Hij is afgestudeerd met een MBA, waarbij hij tijdens zijn afstuderen een businessplan ontwikkelde voor Guardian360, een Nederlands bedrijf dat zich specialiseert in informatiebeveiligingssoftware. Als voormalig eigenaar van een managed services provider heeft hij diepgaande kennis van de uitdagingen en mogelijkheden binnen de IT-dienstverlening.

Jan Martijn is ook een drijvende kracht achter de Nederlandse cyberbeveiliging. Hij is medeoprichter van Cyberveilig Nederland, dé brancheorganisatie voor organisaties op het gebied van cybersecurity in Nederland. Daarnaast vervult hij diverse nevenfuncties, zoals voorzitter van VNO-NCW in de provincie Utrecht. Ook is hij lid van de raad van advies van Dcypher, een platform dat zich inzet voor de bevordering van cybersecurity in Nederland.

Naast zijn ondernemerschap en leiderschapsrollen is Jan Martijn betrokken bij het onderwijs als docent aan de Wittenborg School of Applied Sciences, waar hij zijn expertise en ervaring deelt met de volgende generatie professionals.

Meld je aan

Wil jij er ook (gratis) bij zijn 10 oktober? Meld je dan hier aan!

3 + 9 =

}

Aanvang 20:00, Inloop vanaf 19:30

Deventerweg 2A, Harderwijk